STRAVA

Čovjek u šumi susreo čudno stvorenje, nije mogao vjerovati u što gleda: ‘Pet godina nije šišana!‘

Nesretna je životinja jedva hodala, ništa nije vidjela i trpjela je nesnosne bolove

Ilustracija

 Monty Rakusen/Imagesource/Profimedia

Ovce se moraju šišati inače im vuna postaje ozbiljan teret. Naravno, bilo bi sjajno kada bi se sve ovce mogle šišati u miru, kako ih se ne bi ozlijedilo. To nije slučaj, zbog čega mnogi odbijaju nositi vunene predmete.

No, jasno je da se vuna mora skidati. Grozan primjer što se dogodi ako se to ne napravi dolazi iz Australije, čije je utočište Edgar‘s Mission imalo nevjerojatan slučaj. Nazvao ih je čovjek koji je u šumi vidio nešto - morao je, kako im je rekao, dva puta dobro pogledati da bi se uvjerio o čemu se radi. Izgledalo je kao ovca, ali nije bilo moguće da je to ovca. Čak i zarasla ovca ne izgleda kao da hoda s ogromnim oklopom oko sebe. No, onda je shvatio da se ipak radi o toj životinji. Potom ju je ulovio i doveo k njima.

Nesretna životinja nije ošišana barem pet godina. Krzno se formiralo oko njenog tijela kao svojevrsni zid, prekrivajući joj oči, a zbog njega je trpjela velike bolove i jedva se kretala. Izvagali su ga - krzno je težilo 35 kilograma! Za njegovo uklanjanje bilo je potrebno više od sat vremena, a u njemu su našli koješta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:51