NEOBIČAN PRIZOR

‘Da, mislim da je na snimci iz Vrbovca vuk, ali nešto je tu jako čudno...‘

Pojavila su se nagađanja da je možda riječ o psu, no ravnatelj ZOO vrta smatra kako nije riječ o toj životinji

Prizor iz Vrbovca

 Facebook screenshot

Neobična je to snimka, nastala 16. veljače u Vrbovcu. Na njoj vidimo kako preko ceste prelazi - vuk! Naravno, ne može se biti posve siguran je li riječ baš o vuku ili nekoj od pasmina koje su im slične. Može to biti ili sarloški vučjak ili češkoslovački vučjak. Ojbe te pasmine nalikuju vuku.

- Po ovoj snimci, rekao bih da je ipak vuk, ne pas. Nije ni malo čudno u okolici Zagreba vidjeti vuka. Nije to često, ali se znaju pojaviti - kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta.

Procjenjuje kako je riječ o mužjaku, starom između tri i četiri godine, koji je dobrog stanja. Nema ozljede, nije pothranjen. No, nešto je ipak čudno.

- Vukovi se kreću u čoporima, a on je sam. Vjerojatno je zalutao u naselje, pa je zato uznemiren i bježi, traži šumu. Ne sjećam se kad je zadnji put zabilježen napad vuka na čovjeka, tako da, u slučaju susreta, uznemirenu životinju je najbolje pustiti da ode svojim putem. Stanovnici tog područja nemaju razloga za brigu, jer je taj vuk sad već negdje daleko, duboko u kakvoj šumi, sigurno sretan što se vratio na poznati teren, daleko od ljudi - pojašnjava Skok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:23