GOLEMA TUGA

Dabrovi okupirali ulice Hersona, neviđeni pomor životinja u ZOO-u: ‘Preživjeli su samo labudovi i patke...‘

Sve to samo je dio posljedica koje je životinjski svijet osjetio nakon uništenja brane

Dabar u Hersonu

 Twitter/

Oko 300 životinja umrlo je u zoološkom vrtu u Novoj Kahovki u Ukrajini nakon uništenja brane. Dok su se ljudi spašavali, kriveći jedni druge za ono što se dogodilo, stotine nevinih životinja su ostavljene da umru u Kazkova DIbrova vrt, smješten na obali rijeke Dnjepar u gradu Nova Kahovka. Taj je vrt bio dom za majmune, magarce, konje, rakune i brojne druge životinje... On je kompletno pod vodom, a preživjeli su jedino labudovi i patke.

Glasnogovornik vrta rekao je kako nisu mogli evakuirati životinje. No, tvrdi da su brinuli o životinjama unatoč ratu koji je bjesnio oko njih i da su dva radnika, riskirajući svoje živote, redovito odlazila hraniti životinje.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, Anton Gerašenko, na svom je Twitter profilu, osim snimke iz ZOO vrta, objavio i kako je regiju preplavio veliki broj dabrova. Njihovi su domovi također uništeni, napisao je, zbog čega sada oni očajnički traže novo mjesto na kojem bi mogli živjeti. Divlje su životinje ionako ugrožene zbog rata koji traje u toj zemlji, i često stradavaju, no ovo bi moglo donijeti novu neravnotežu u ekosustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 04:45