PODRŠKA

‘Đakovački lipicanci u iščekivanju Svjetskog nogometnog prvenstva. Naprijed Hrvatska‘

Malo koja momčad na svijetu može se pohvaliti da su dobili podršku od ovakve institucije
 Silvija Butković/Državna ergela Đakovo

U podršku našim nogometašima uključili su se i zaposlenici Državne ergele Đakovo. Na Facebook stranici objavili su nekoliko fotografija svojih konja, koji su snimljeni uz naš grb ili zastavu. Htjeli su pokazati da su i zaposlenici ergele uz naše dečke, a njihova podrška zaista se istaknula u moru drugih. Malo koja momčad na svijetu može se pohvaliti da su dobili podršku od ovakve institucije, a kad se tome dodaju simpatične fotografije konja, onda je svakako riječ o nečemu posebnom.

- Đakovački lipicanci u iščekivanju Svjetskog nogometnog prvenstva. Naprijed Hrvatska - napisali su na oduševljenje svojih pratitelja, kojima se svidjela ova simpatična gesta.

Ergela u Đakovu osnovana je davne 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi i govori o dugoj tradiciji uzgoja konja na tom području. Konji lipicanske pasmine na Ergeli se počinju uzgajati početkom 19. stoljeća.

Danas kao Državna ergela Đakovo, za uzgoj i selekciju konja koristi dvije lokacije – Pastuharnu, smještenu u srcu Đakova, i Ivandvor, u neposrednoj blizini grada. Osim uzgoja i selekcije konja, Ergela se bavi i dresurom čija kvaliteta se potvrđuje zauzimanjem zapaženih mjesta na konjičkim natjecanjima.

image
Silvija Butković/Državna ergela Đakovo
image
Silvija Butković/Državna ergela Đakovo
image
Silvija Butković/Državna ergela Đakovo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:05