SAMO LJUBAV

Danas se diljem svijeta proslavlja životinjsko Valentinovo... Evo prijedloga za proslavu!

Ljubav se dokazuje brigom za naše ljubimce, kako bi bili siti, zdravi i njegovani
 Oleksiy Boyko/Alamy/Alamy/Profimedia

Sretan vam Svjetski dan ljubavi prema kućnim ljubimcima! Diljem svijeta svakog 20. veljače taj proslavlja baš ta vrsta ljubavi, a svaki ga skrbnik slavi na neki svoj način. U nekim slučajevima to je dodatni keksić, u nekima dodatno maženje, a ponekad je to i nekoliko bacanja loptice više od uobičajenog. Nekim vlasnicima nema razlike - ionako vole svoje ljubimce, pa nije potreban poseban dan za to. Da, to su oni koji ne slave ni Valentinovo. To je skroz ok, ali Fifi bi sigurno cijenio jedan keks viška, bez obzira na prigodu, pa je možda ova idealna...?

Kako sve izražavamo ljubav prema našim krznatim članovima obitelji? Na mnoge načine, a među njima je svakako tehnički dio brige za njih; odabrati za njih najbolju hranu, ponuditi im udobno mjesto za spavanje, kad su bolesni voditi ih kod veterinara, dati im igračke da s njima krate vrijeme, provesti s njima sate u dnevnoj šetnji... Uz sve to, naravno, dati im puno ljubavi i pažnje, kako bi se osjećali voljeno i sigurno.

Psi ne traže puno da bi bili sretni, tako da ih je zaista lako usrećiti. Nekim drugim životinjama je potrebno malo više (khm, khm, mačke), ali u srži, sva živa bića na ovome svijetu reagiraju na ljubav. Psu nije bitno je li njegov krevetić neke bijesne marke, puno plaćen - može spavati i na staroj deki, samo da ste vi uz njega. Mački je nevažno je li joj grebalica dizajnerska, ježu je li posudica za hranu skupa, a štakoru koliko ste platili kavez... Sve je to manje važno.

Sjetimo se samo ljubavi koju dobivamo od njih i sreće koju donose u naš život, pa im za ovo životinjsko Valentinovo darujmo nešto ekstra. Nema veze što je to komercijalni praznik, tko ga šiša, ljubav je svugdje i uvijek, a od keksića viška nikome ništa nije bilo, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:31