HRABRA CURA

Dančea se dobro oporavlja: Iako još uvijek prima infuziju, pravi je mali borac i ne predaje se

Iza nje je dug put: prvo je iz Dubrovnika stigla do Splita, a potom odatle do Pule

Dančea

 Akvarij Pula

Dobre vijesti stižu iz pulskog akvarija. Glavata želva Dančea, koja im je stigla prije desetak dana, dobro reagira na terapiju. Ne samo to, nego je i već drugog dana boravka kod njih uspjela zaroniti.

- Unatoč tome što još uvijek ne konzumira hranu, nego prima infuziju, na hranu ipak reagira što je odličan pokazatelj prema daljnjem oporavku. Nadamo se da će vrlo brzo nakon završetka terapije, svoju rehabilitaciju nastaviti u vanjskom bazenu NP Brijuna - kažu iz akvarija.

Dančea je stigla iz Dubrovnika. Nađena je na potezu Boninovo – Danče, prema kojem je dobila i ime. Kornjača je nakon pošto su je pronašli prenoćila u dubrovačkom akvariju te je sljedeći dan transportirana katamaranom “Krilo Lux” u Split. Veterinar Mario Gavranović pregledom je utvrdio da ništa nije progutala i da nema vanjskih ozljeda. No, bila je neuhranjena, u lošem stanju i oči su joj bile upaljene. Zbog toga je odmah poslana u Pulu, gdje je smještena na jedinicu intenzivne njege, gdje se radi na tome da se što prije oporavi.

image

Dančea

Akvarij Pula

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:00