IZBORI

Davor Matijević: ‘Žalosno i poražavajuće za Grad Split je da nemamo azil za životinje‘

Lokaciju azila za životinje planirao je na čestici u vlasništvu grada, na površini od četiri tisuće kvadratnih metara

Davor Matijević i njegova malamutica Indy
 

 Duje Klaric/Cropix

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita na izvanrednim izborima u nedjelju Davor Matijević u utorak je izjavio kako će se zalagati za izgradnju azila za životinje u splitskom prigradskom naselju Žrnovnica.


"Žalosno i poražavajuće za Grad Split je da nemamo azil za životinje", rekao je Matijević na konferenciji na koju je poveo svoju malamuticu Indy.


Postojao je prijedlog HDZ-a gdje je Dragan Žuvela besplatno napravio prijedlog azila na Klisu, a kada su izgubili na prošli izborima predomislili su se i nisi ništa radili po tome pitanju, dodao je.


Istaknuo je i kako je nedopustivo da svi kvartovi u Splitu nemaju vau parkove ocjenjujući to potrebom, a ne luksuzom.


"U mom kotaru Blatine-Škrape prvi sam napravio vau park, ali više ne postoji zbog prenamjene lokacije. Nadam se da ćemo ga napraviti na jesen, ali svakako svaki kvart mora imati prostor za životinje", rekao je.


Lokaciju azila za životinje planirao je na čestici u vlasništvu grada, na površini od četiri tisuće kvadratnih metara. Dodao je kako se radi o zemlji koja se nalazi uz samu rijeku te ima svu potrebnu komunalnu infrastrukturu.

No, zanimljivo je da unatoč silnim razgovorima i prijedlozima oko azila, grad i dalje nema sklonište kojem je on osnivač. Životinja se, kažu domaći aktivisti, svi sjede samo u predizborno vrijeme, a potom ih zaborave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:18