BRAVO MALENI!

Dirljivo: Pogledajte kako je dječak reagirao kada je vidio napuštene pse na ulici

Nije ih doživio kao prljave i ružne, kakvima ih vide mnogi odrasli, nego samo kao bića koja žele malo ljubavi
 Facebook

Mnogi ne vole napuštene pse s ulice - smatraju ih prljavima i ružnima, tjeraju ih od sebe, znaju ih udariti... Ukratko, ponašaju se prema njima veoma ružno i posve nepravedno. Nijedan pas nije odabrao ulicu kao svoj životni stil - svaki od njih bi radije imao svoju obitelj, svoj krevetić i redovite obroke. No, nažalost, mnogim psima se ta sasvim prirodna želja za ljubavlju nikada ne ostvari.

Dok postoje mnogi koji ih ne vole, tu su oni drugi kojima je stalo do napuštenih životinja i nastoje im pomoći koliko mogu. Nekad je to udomljenje, drugi put oglas kojim se moli pomoć nekom napuštenom psu, nekad je to konzerva hrane... No, kad ne možemo ništa od toga, a ima trenutaka kada zaista ne možemo, svejedno za njih možemo nešto napraviti - pomaziti ih. Napušteni psi gladni su pažnje - hranu još nekako i pronađu, ali nježnost i dodir su im nedohvatni.

Shvatio je to ovaj dječak koji je snimljen kako grli i mazi dva psa s ulice. Premda bi se neka djeca bojala, jer je jedan zaista velik, dječak je u njima vidio ono što jesu: bića koja žude za nježnim dodirom. Velikog je zagrlio, manjeg pomazio. Kad im se odlučio vratiti i još ih malo pomaziti, veći pas je nakratko ustuknuo od njega, što znači da je imao loša iskustva s ljudima. No, dječaka to nije spriječilo u iskazivanju naklonosti. Bravo maleni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:27