NEVOLJE

Divlja patka uletjela u garažu i nije htjela van, veterinari otkrili koji je razlog tome

Ove ptice se baš ne muvaju po garažama, pa je bilo jasno da nešto ne valja
 Oporavilište za divlje životinje grada Zagrebaada Zagreba

Život baš nije mazio jednu divlju patku, koju su građani pronašli u garaži velike trgovine u zagrebačkom Dupcu. Nisu znali što joj je, ali su vidjeli da sjedi na podu i ne miče se, pa su pozvali pomoć. Patke se ne muvaju baš po garažama, pa je bilo jasno da nešto ne valja. Po nju su došli hvatači Dumovca i, pošto se nije ni najmanje bunila, lako je odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta.

Tamo su je pogledali veterinari, koji su zaključili što joj se dogodilo, ali i zbog čega je ona uopće završila u garaži. Divlje životinje, naime, ne vole baš ljude, tako da je jasno kaku ju je ljuta nevolja natjerala da se približi ljudima.

- Veterinari su utvrdili da ima strgano krilo i očerupan rep. Najvjerojatnije ju je dograbila neka veća životinja, a zaklon od nje pronašla je u garaži. Patka ostaje na liječenju i oporavku, a mi se veselimo danu kad ćemo je vraćati u prirodu - poručili su iz oporavilišta u kojem se nadaju da će se krilo što prije oporaviti te da će pernato stvorenje uskoro pustiti nazad gdje i pripada.

image
Oporavilište za divlje životinje grada Zagrebaada Zagreba
image
Oporavilište za divlje životinje grada Zagreba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:32