VOZAČI, OPREZ!

Divlja svinja, dvije srne i jedna nepoznata životinja stradale danas na našim cestama

Policija upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači
Ilustracija
 Bill Gozansky/Alamy/Alamy/Profimedia

Četiri naleta vozila na divljač zabilježena su u utorak na području Istarske županije, izvijestila je u srijedu policija pozivajući vozače na dodatan oprez.


Prvi slučaj dogodio se oko 5,50 sati u naselju Križine kraj Umaga, kada je 65-godišnjakinja upravljala automobilom renault, pulske registarske oznake, iz smjera Novigrada prema Umagu. U jednom joj je trenutku na kolnik istrčala divlja svinja u koju je udarila prednjim dijelom. Nakon udara automobila životinja je pobjegla.


Oko 11 sati u Medulinu, 84-godišnjak je automobilom chervolet, pulske registarske oznake, udario u nepoznatu divljač, koja je također pobjegla nakon udara.


Dva slučaja zabilježena su na području Pazina i to oko 7,10 sati u Žbrlinima, gdje je 43-godišnjak teretnim fiatom pulske registracije, udario u srnu koja je uginula. Potom je oko 20 sati u mjestu Mandalenčići 66-godišnjak nissanom, pulske registracije, prednjim dijelom udario u srnu, koja je otišla s mjesta nesreće.


Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.


"Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja", navela je istarska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2022 00:29