PLAVI SVIJET

Divni prizori s Jadrana: U prvom godišnjem izlasku na more zaposlenici Instituta susreli dupine

U hladnijim mjesecima dupini obično formiraju manje skupine provodeći većinu vremena u hranjenju i traženju hrane
 Institut Plavi svijet

Iz domaćeg Instituta Plavi svijet objavili su kako su njihovi zaposlenici obavili svoj prvi izlazak na more u ovoj godini. Taj je izlazak obilježio susret istraživačice Marinele s njezinom imenjakinjom. Kolegica Tihana uspjela, naime, je u kadar uhvatiti dvije Marinele.

- Ženku dupina nazvanu Marinela znamo od 2008. godine kada je zabilježena kao već odrasla jedinka. Ovoga puta uz nju je plivao njezin treći nama poznati mladunac - objavili su iz Instituta.

Tijekom prvog terenskog izlaska u ovoj godini ima su dva opažanja, oba iza koćarica. U tim slučajevima dupini su plivali iza brodova, s nadom da bi mogli lako doći do kakvog zalogaja.

Sveukupno su, kažu, zabilježili 13 jedinki, od toga tri mladunca. Tim susretima (ako bi ih se moglo tako nazvati, s obzirom na udaljenost dupina i ljudi) veoma su zadovoljni i, kažu, ispunili su sva njihova očekivanja.

- U hladnijim mjesecima dupini obično formiraju manje skupine provodeći većinu vremena u hranjenju i traženju hrane - pojašnjavaju iz Instituta.

image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:56