PRIPREMITE MARAMICE

Djeca u Splitu napravila grob golubu, napisali mu i oproštajna pisma: ‘Volimo te do neba...‘

Fotografije su izazvale brojne reakcije na društvenim mrežama, čije je mnoge korisnike ovaj postupak dirnuo u srce

Ilustracija

 Alfred Hofer/Panthermedia/Profimedia

Postoje neka djeca koja nas toliko dirnu svojim čistim srcem, da se posramimo što mi odrasli neke stvari više ne gledamo poput njih. Jedan takav slučaj dolazi iz Splita i pokazuje kako ima prekrasnih mališana, koji svijet promatraju nevino i onako kako bi zapravo trebalo. Njima je jedan golub, koji je preminuo, bio baš kao i svako drugo biće, koje zaslužuje grob i ispraćaj.

Napravili su mu maleni grob, a na njemu spomenik s imenom 'Marko golub' i datumom kad je napustio ovaj svijet. Grob su ogradili kamenjem. Uz to su napisali i tri pisma, koja su položila na njegov grob.

- Napravili smo ti grob kao mali znak pažnje. Znamo da si u srcu bio prekrasan golub i da si imao veliko srce. Pomolim se svaku večer za tebe. Bio si snažan golub, naš Golub Marko. Drago nam je da smo te vidili i puno si nam prišao srcu - stoji u jednom pismu.

U drugom čitamo:

- Dragi golube Marko, pokušali smo te nahraniti kad su te oni glupi golubovi napali. Pokušali smo ti napraviti kuću, ali smo zakasnili. Samo znaj da te volimo do neba. Jelena je počela plakati... - stoji u njemu.

Fotografije su izazvale brojne reakcije na društvenim mrežama, čije je mnoge korisnike ovaj postupak dirnuo u srce

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:27