IMPRESIVNO

Djevojka koja spašava zujalice: ‘Pogledajte ovaj ogromni pčelinjak, vlasnik kuće ga je htio uništiti‘

Polagano je odlamala dio po dio i selila ga u buduću košnicu, onu u kutiji
 Screenshot Facebook

Erika Thompson velika je ljubiteljica pčela koja daje sve od sebe da ih spasi. Kad god je pozovu da su se pčele uselile na mjesto na kojem smetaju ljudima, odlazi tamo kako bi ih spasila. Često o tome na Facebooku objavljuje snimke na kojima pokazuje načine na koji uspijeva pčele preseliti u košnicu i prenijeti ih na sigurno.

Postupak je uvijek isti - najprije rukom prebaci dio pčela, od kojih je nijedna ne ubode, a potom pronađe maticu. Kad nju prebaci u košnicu, za njom same prelaze i druge pčele. Ako ima vremena, Erika ih ostavi nekoliko sati da same presele, no ako je u žurbi i mora hitno preseliti pčele, koristi pčelarsku dimilicu, za koju kaže da nimalo ne smeta pčelama.

U novom slučaju, kojeg je podijelila na Facebooku, vidimo je kako spašava roj pčela koji se naselio u spremištu u stražnjem dvorištu, kojeg barem dvije godine nitko nije koristio. Kad je to otkrio, vlasnik je htio pozvati službu koja bi ove vrijedne zujalice usmrtila, no obitelj koja živi u kući odlučila je postupiti humanije i pozvala je Eriku. Ona je odmah stigla i prionula na posao - podigla je podnu dasku i pronašla košnicu.

Bila je zaista impresivne veličine, pa je djevojka polagano odlamala dio po dio i selila ga u buduću košnicu, onu u kutiji, u kojoj će prenijeti pčele na sigurniju lokaciju. Potom je preselila maticu i ostavila cijeli roj na miru. Tijekom noći su se sve pčele preselile, pa ih je ona ujutro mogla prenijeti na novu lokaciju, gdje će biti sigurne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:39