VAUMIJAU I BIOM

Do sutra se može dati prijedlog za ime malenom bjeloglavom supu koji je u gnijezdu na Plavniku

Prijedlog imena može se dati ispod objave na našem Facebooku

Bjeloglavi sup

 BIOM

Do sutra, 27. ožujka može se dati prijedlog za ime malenog bjeloglavog supa koji se izlegao na litici otoka Plavnika. Njegovi roditelji, tata Dagmar i mama Inge u ovom razdoblju odrastanja zajednički skrbe za mladog supa i naporno rade da mu osiguraju sve potrebno za rast i razvoj

Ženka supa od siječnja do ožujka polaže jedno jedino jaje na kojem potom leži oko 50 dana. Ove ptice su monogamne, pa jednom kada pronađu partnera ostaju s njim ili njom do kraja života i sudjeluju u podizanju ptića. Životni vijek im je otprilike 35 godina, a neki dožive i više od 40.

- Fascinantne su to ptice i mi dajemo sve od sebe da ublažimo negativne utjecaje na njihov život. Dok nam javnost pomaže u odabiru imena, senzibiliziramo ih za bjeloglave supove - kažu iz udruge BIOM.

Prijedlog imena može se dati ispod objave na našem Facebooku, a nakon srijede će iz udruge objaviti koja su tri imena od svih prijedloga odabrali. Potom će na njihovoj web stranici otvoriti glasanje za jedno od tih imena.

- Izbor ćemo zatvoriti 2. travnja i objaviti pobjedničko ime. Za ‘kumove‘ čiji prijedlozi imena uđu među tri imena koja će se birati u glasanju, pripremili smo prigodne poklon-pakete - poručili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:20