KOKA S ASFALTA

Dobila je ime: Zove se Čupka, dobro se oporavlja i uskoro će u privremeni dom

Njezin se vlasnik još uvijek nije javio što je za nju, vrlo vjerojatno, izvrsna vijest

Čupka na prvom pregledu

 Facebook

Kokoš Čupka, koja je lutala nedaleko od zagrebačkog Kvaternikova trga u nedjelju popodne je - dobro. Nema nikakvih vidljivih ozljeda, a normalno jede, pije i odlazi na zahod. Dobro, ne odlazi, znamo kako to funkcionira kod kokoši, ali je važno da se ona dobro osjeća. Naravno, još uvijek je malo pod stresom, o kojem ne znamo detalje jer nitko ne zna kako se stvorila na ulici.

- Kokoš je jučer preuzela terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a sada je privremeno smještena u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Tamo smo je i pregledali. Kokoš je lijepa i zdrava. Njezin nam se vlasnik još nije javio, a ako se niti ne javi, kokoš će biti sretno udomljena. Naša veterinarska tehničarka koja već ima nešto peradi, spremna ju je prihvatiti u svoje dvorište - rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba

S obzirom na to da je riječ o zdravoj životinji, kojoj perje nije otpalo zbog stresa, jasno je kako to nije kokoš iz uzgoja, kažu nam poznavatelji ovih ptica. Pošto se nitko nije javio da je njegova, vjerojatno nije kućni ljubimac, pa je najvjerojatnije kako je životinja živjela u kakvom malom obiteljskom gospodarstvu, u kojem nije bila loše tretirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:27