FOTO

Dobro promotrite ovog nilskog konja. Čini li vam se da je čudan? Da, jer je on robot i - špijun!

U Afriku ga je ‘poslala‘ ekipa BBC-a, koja snima novi dokumentarac o svakodnevici ovih životinja
 Bbc/Ferrari/Profimedia

Mnogi od nas su se, gledajući sjajne dokumentarce o životinjama BBC-a, pitali kako oni to izvedu? Kako snime životinje na takav način, iz blizine, a da se one pritom ponašaju posve prirodno? Sad su nam otkrili dio svoje tajne: koriste robote u obliku životinja.

image
Bbc/Ferrari/Profimedia

Jedan takav upravo se ‘druži‘ s nilskim konjima u Africi. Izgleda kao oni, pliva, roni i sve ih potajno snima. Riječ je o robotu koji će, očekuje se, snimiti nevjerojatne materijale i donijeti novi insajderski pogled na život ovih sisavaca pod vodom. Oni, naime, većinu dana provode potopljeni, pa nije bilo drugog načina da ih se snimi nego da se napravi robota koji će ih špijunirati. On je opremljen kamerama koje su smještene na mjestu očiju. Za stvaranje nilskog konja koji je gotovo jednako velik kao stvarna životinja zadužena je bila ekipa iz John Downer Productions.

image
Bbc/Ferrari/Profimedia

Prigodno, emisija će se zvati Spy In The Wild (Špijun u divljini). Još uvijek se ne zna ništa o tome kako su drugi prihvatili ovog neobičnog nilskog konja, no ako je suditi po slikama koje su dostupne, nemaju nikakvih problema s činjenicom da vrijeme provodi s njima.

image
Bbc/Ferrari/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:13