PRVI TAKAV SLUČAJ

Dok je uživala u torti, na curicu (3) skočio gladni gmaz i ugrizao je. Završila je u bolnici...

Životinja je željela komad slatkiša, što je veoma čudno, jer ta vrsta jede povrće

Ilustracija

 Raul Arboleda/Afp/Profimedia

Premda ima svega četiri godine, jedna djevojčica naučila je važnu životnu lekciju: nikada nemoj stati između iguane i kolača kojeg ona želi.

Malena Lena Mars iz Kalifornije, koja je u vrijeme napada imala tri godine uživala je sa svojim roditeljima na plaži Costa Rice prošlog svibnja kada ju je guštera napao. Djevojčica je jela tortu ni ne sluteći da je u njenoj blizini iguana koja gladno promatra njen obrok. S obzirom na to da ovi gušteri obično ciljaju samo na povrće, nitko nije mogao očekivati napad. No, ova je iguana očigledno bila sladokusac. Skočila je na komad torte, no kako ga djevojčica nije puštala, ugrizla ju je i pobjegla sa svojim plijenom.

image

Mjesto ugriza

Dr Jordan Mah, Stanford University School Of Medicine/Swns/Swns/Profimedia

Bio bi to bezazlen i odavno zaboravljen incident, da lena nije dobila infekciju. Na mjestu ugriza narasla joj je kvrga veličine 2.5 centimetra. Neko se vrijeme činilo da prolazi samo od sebe, no onda se vratila i to pet mjeseci nakon ugriza. Utvrđeno je kako je malena zaražena baterijom Mycobacterium marinum. Ona je obično u vodi, i ljudi je na taj način unesu u tijelo, no ovdje je došla preko životinje i stručnjaci vjeruju da je to prvi takav slučaj.

- Ona vjerojatno nikada neće zaboraviti ovo iskustvo, no nadamo se da će se moći smijati onome što se dogodilo - rekla je njena majka Luisa za Daily Mail, dodavši kako je proces oporavka bio bolniji od samog ugriza te da je njena kćer na kraju operirana kako bi se kvrga uklonila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:00