IVAN GOSPODNETIĆ

Doznali smo razlog zbog kojeg je tigar s trajekta bio na Hvaru: ‘Prijetila mu je sigurna smrt‘

‘Kad smo ga zbrinuli, tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen‘, rekao je ugostitelj Gospodnetić
 Privatni Album

Ugostitelj Ivan Gospodnetić, vlasnik zoološkog vrta iznad grada Hvara, koji je ranije tijekom današnjeg dana tvrdio da nije vlasnik tigra čija je pojava u garaži trajekta na liniji Stari Grad - Split izazvala veliko zanimanje javnosti, na društvenim je mrežama večeras potvrdio da je zvijer (bila) njegova, piše Slobodna Dalmacija.

- Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka, te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za život.

Tigar je bio zbrinut kao mladunče na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju.

Usto, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole.

Kad smo ga zbrinuli, tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge.

Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bismo mu ovdje teško mogli osigurati.

To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli bila u teškom stanju.

Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima - naveo je vlasnik ribljeg restorana "Gariful".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:58