JUNAK

Dramatična snimka: Maleni pingvin našao se na dijelu ledenjaka koji se odvojio i zaplovio morem

Njegova obitelj i prijatelji mogli su ga samo nemoćno promatrati kako se pokušava spasiti
 Facebook

Grupa koja je snimala dio ledenjaka očekivala je samo običnu, lijepu snimku: led i, ako im se posreći, koji pingvin. Bili su oduševljeni videći da se pojavila grupa pingvina, radujući se da će snimka biti prekrasna, no ona je neočekivano postala dramatična kada se dio ledenjaka odlomio, a maleni pingvin ostao sam na njemu.

Snimatelji su odmah počeli navijati za njega, Ostali pingvini su nemoćno promatrali svojeg prijatelja, koji se sam suočio s veoma teškom situacijom. Ako ne uspije skočiti na ledenjak, otplutat će daleko i njegova sudbina je pritom veoma neizvjesna, ali i veoma nesigurna. Zbog toga je bilo doslovno pitanje njegova života.

Premda se u prvi mah učinilo da se komad prebrzo otopio, a pingvin s malenim nogama nema baš nikakve šanse dokopati se kopna, on je shvatio kako mu je to jedina prilika da se vrati svojoj obitelji i prijateljima. Dao se u trku kakvu rijetko viđamo i uspio se u zadnjem trenutku prebaciti na čvrsto tlo. Odmah je pojurio do svoje obitelji, koja ga je dočekala s olakšanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:24