TRADICIJA

Drugačiji Djed Božićnjak: Poklone učenicima podijelili jašući na slonu

Godinama aktivisti za prava životinja upozoravaju da bi ovakva praksa trebala prestati
 Sopa Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia

Surla, a ne crveni nos, ono je što bi Rudolphu trebalo da se pridruži krdu slonova koji pomažu Djedu Božićnjaku u isporuci poklona u Tajlandu. Drugačija je to proslava blagdana koji je pred nama, ali mnogi su ovom inačicom oduševljeni.

Mahuti, čuvari slonova, odjeveni u Djeda Božićnjaka vodili su nježne divove u školu u središnjem Tajlandu kako bi ovog tjedna podijelili božićne darove za oko 2000 učenika, što je dio godišnje tradicije. Svaki od učenika dobio je kakvu simboličnu sitnicu, ali prave zvijezde su bili slonovi. Mirno su se kretali i radili sve što su njihovi vodiči od njih tražili.

Učenici su bili poredani u školskom dvorištu i predvorju dok su slonovi polako prilazili i pružali svoje surle da podijele balone, igračke i lutke. Već sam izgled slonova kod djece je izazvao oduševljenje, a pokloni su ih dodatno obradovali.

Godinama aktivisti za prava životinja upozoravaju da bi ovakva praksa trebala prestati, jer slonovi ne uživaju u ovom načinu zabave, no za sada njihovi apeli nisu urodili nikakvim plodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:14