JADNI PSI

Dubrovačko sklonište otvorilo svoja vrata: ‘Da, primili smo dvije kujice iz horor uvjeta u Stobreču

Odazvali su se pozivu veterinarske inspekcije koji su uputili hitan apel svim azilima

Kujica koja je nedavno na svijet donijela štence

 Prijatelji životinja

Konačno. Nakon tko zna koliko. Skotna kujica i još jedna ženka sa svoja četiri štenca prebačene su iz Puta Orišca u Stobreču u Dubrovnik.

Put je prošao bez problema te su psi pregledani, kazala nam je Ana Ivelja, ravnateljica Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik. Odazvali su se pozivu veterinarske inspekcije koji su uputili hitan apel svim azilima, odgovorila je.

- Put je prošao dobro i upravo smo ih smjestili. Kolege su im sve pripremili. Veterinar ih je pregledao, iz kojih su uvjeta došli dobrog su stanja, nadamo se da će im biti bolje. Ovo je bio inicijalan pregled i nisu napravili detaljne pretrage. Riječ je o križancima bul pasmine.

image

Kujica koja je nedavno na svijet donijela štence

Prijatelji životinja

Preuzeli smo ih jer su prioriteti ji er su uvjeti nikakvi. Nejasno mi je da se ovako nešto događa u Splitu. Komentar je da ćemo ići u neku zabit, brdo, neđodiju, a od centra Splita smo desetak, 15 minuta vožnje. Plahe su, nema pokazivanja znakova agresije što bi čovjek očekivao kada ih pronađe u tim uvjetima. To su bile neki kokošinjci - rekla je Ivelja za Slobodnu Dalmaciju.

Sada ostaje pitanje što će biti s još 59 pasa i dva štenca koja su ostala. Mužjak i ženka sivog vuka su smješteni u ovlašteno oporavilište za divlje životinje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Neslužbeno, Grad Split će uskočiti s plaćanjem hrane i ostalih potrepština kao i troškova prijevoza u azile što su, kaže Ivelja, obvezni, a te bi troškove kasnije trebao podmiriti posjednik životinja. U ovom slučaju je to, T.P., navodno psihijatar KBC-a Split, koji je to i priznao na ispitivanju, kako su prenijeli mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:53