GLADNI SU

Dva medvjeda snimljena kako pokušavaju provaliti u automobil i ukrasti čovjeku sendvič!

Sve to je promatrala njihova majka, koja je dobro poznata u tom području

Ilustracija

 Wildwood Trust/Swns/Swns/Profimedia

Nešto se događa s medvjedima u Kaliforniji. Prošlog smo mjeseca pisali o simpatičnom, bucmastom Hanku tenku, kako ga zove, medvjedu koji nije hibernirao nego je zimu prehodao jedući pizzu i sladoled. Provalio je u 40 domova i svugdje je ukrao hranu, pa ga svi traže. Odnosno, tražili su ga, ali se ispostavilo (i to DNK analizom) da Hank ne radi sam - bila je riječ o tri različita medvjeda, koja su tumarala naokolo i krala hranu. To je skinulo smrtnu osudu s njegova vrata, pa te medvjede više ne traži policija.

No, tri druga medvjeda privukla su pažnju tamošnje javnosti. Dva mladunca i njihova majka, koja je dobro poznata u tom području, očigledno su bili iznimno gladni. Toliko gladni da im je sendvič s usoljenom govedinom toliko rajski divno mirisao da su dva puta pokušali provaliti u automobil, u kojem su bili čovjek i pas, kako bi im tu hranu oteli.

- Čim sam počeo otvarati vrata, dva mladunca su krenula prema meni. Jedan od njih je došao do vrata i otvorio ih. Napravio je to sigurno tri ili četiri puta, a onda je shvatio da se meni to ne sviđa. Ja sam na kraju zaključao vrata - rekao je za ABC7 Eyewitness News Bill Duvall, koji je i snimio medvjede.

Njegova supruga Sandy medijima je rekla kako je u njihovom dijelu Sierra Madrea medvjedi često mogu vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:16