Čudesne fotografije

Dva vilin konjica sletjela su na njušku najveće vrste aligatora, evo kako je to završilo

Ovi gmazovi mogu narasti do šest metara, težiti do tisuću kilograma, a prosječan životni vijek im je 70 godina
 Mediadrumimages/dzuldzulfikri/Media Drum World/Profimedia

Mnogi se krokodila užasavaju, no ima u tim životinjama, baš kao i u svim drugim, mnogo ljepote. Nešto od toga možemo vidjeti na fotografijama koje su nastale u Indoneziji. Na njima vidimo čudesnu interakciju vilin konjica i mladog krokodila.

Hrabri maleni letač spustio se na vrh gmazova nosa. Imao je sreću što se radi o mladoj životinji, koja se iznenadila. Automatski je otvorila usta, pokazujući zube, no konjica to nije uznemirilo. Dapače, pridružio mu se još jedan, a krokodil ih je začuđeno promatrao. Moguće je da su ovo prve takve životinje koje vidi. Nije se prestrašio, ali ih nije ni pokušao uloviti. Samo ih je promatrao, potpuno iznenađen.

image
Mediadrumimages/dzuldzulfikri/Media Drum World/Profimedia

- Plivao je kad su se odjednom pojavili konjici. Njegova prva reakcija bila je da otvori usta, ali to nije otjeralo životinju na njegovom nosu. To je jedinstven prizor kojeg sam snimio na udaljenosti svega metar i oduševljen sam time, jer je ovo zaista poseban moment - rekao je fotograf Dzul Dzulfikri.

Morski krokodili su najveći među svojim rođacima: mogu narasti do šest metara, težiti do tisuću kilograma, a prosječan životni vijek im je 70 godina.

image
Mediadrumimages/dzuldzulfikri/Media Drum World/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:00