NEVJEROJATNA SNIMKA

Dvojica ribara 11 sati čekala ribu da zagrize mamac, kad su vidjeli što se zakačilo umalo su pali u nesvijest

Nakon kratkog viđenja, započeli su gotovo sat vremena dugu bitku popraćenu trenucima panike i tjeskobe
 Screenshot YouTube

Dva ribara ostala su u šoku kad im se morski pas ulovio na mamac. Riječ je o velikoj bijeloj psini, čija je veličina procijenjena na više od 3.5 metra.

Ribari Blaine Kenny i Dylan Wier udicu su bacili u ribolovnoj zoni Coastal Worldwide na Floridi. Postavili su dva štapa s mamcem prije noći, a uz njih su stavili i kameru. Punih 11 sati čekali su na obali, a onda su za to vrijeme čekanja nagrađeni kad je iz vode iskočilo ogromno stvorenje.

- Postavili smo ih i pustili da noć prođe. U osam ujutro idućeg dana pojavilo se to ogromno biće- rekao je Kenny za Daily Mail.

Pošto nisu znali o kome se radi, poslali su dron da snimi što se točno događa. No, nijedan od njih nije mislio da će vidjeti nešto fascinantno. A onda se, u sekundi, sve promijenilo.

- Ništa se nije događalo brzo, zapravo. No, mogli smo osjetiti pravu snagu te ribe. A onda je iskočio - rekao je Kenny.

image
Screenshot YouTube

Dok su u šoku promatrali prvo iskakanje stvorenja, ono se ponovilo.

- Otprilike četiri minute kasnije, Blaine ga je vidio kako je potpuno iskočio izvan vode. U tom trenutku smo shvatili da postoje samo dva morska psa koja to mogu napraviti - objasnio je Wier kasnije.

Nakon kratkog viđenja, započeli su gotovo sat vremena dugu bitku s ogromnim morskim psom, popraćenu trenucima panike i tjeskobe kada su pomislili da je uspio pobjeći. Punih 45 minuta trajala je borba, a onda su uspjeli morskog psa dovoljno vidjeti da utvrde da se radi o velikoj bijeloj psini. Kad su je privukli, otkrili su da se radi o ženki.

- Stari, to je jeb*** čudovište - rekao je Kenny.

Na svu sreću, morskog psa su nakon što su utvrdili o kome se radi, pustili. Riječ je o vrsti koja je zaštićena i lov na nju je zabranjen, pa su to morali napraviti. Nisu je čak ni smjeli izmjeriti, pa su odokativno procijenili veličinu,.

- Kao što ljudi mogu vidjeti na našoj snimci - ovaj je morski pas nježni div. Ona je tako elegantno otplivala od nas nakon svega toga - rekao je Kenny.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:02