NEOBIČNA AKCIJA

Ekipa iz skloništa uz pomoć vatrogasaca iz krošnje stabla spašavala jednu zapletenu - pticu!

Nesretna životinja ne bi se mogla sama otpetljati da joj nisu pomogli ljudi

Spašena čaplja

 Dumovec

Još jedna neobična intervencija je iza ekipe iz zagrebačkog gradskog skloništa u Dumovcu. Oni su ovoga Badnjaka proveli neko vrijeme spašavajući - čaplju! Nesretna ptica zaista nije bila dobro i bez pomoći ljudi ne bi se mogla sama otpetljati, tako da joj je bila potrebna asistencija.

- Dok mališani gledaju u nebo iščekujući dolazak Djeda Božićnjaka, naš je pogled posljednjih sati bio usmjeren prema krošnji stabla na savskom nasipu u Blatu. Tamo je zapela jedna bijela čaplja. Noga joj se zapetljala u flaks i to ju je onemogućavalo u letu.

Budući da je grana na kojoj je stajala, desetak metara iznad tla, za pomoć smo zamolili Vatrogasna postrojba Zagreb. Uvijek kooperativni vatrogasci košarom krana su se uspjeli približiti čaplji i spustiti je na tlo. Preuzeli smo je i vidjeli da nije dobro. Pokušavajući se osloboditi, čaplja si je ozlijedila nogu, pa ju vozimo na pregled i liječenje u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba - napisali su u objavi na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:14