KONAČNO!

Englez, njegovi ljudi i stotinu životinja uskoro će se ukrcati u avion i pobjeći iz Afganistana

Odluča britanskog ministarstva obrane došla je nakon što je Pen Farting izjavio kako Afganistan neće napustiti sam
Ilustracija
 Oleksandr Rupeta

Britanski ministar obrane Ben Wallace rekao je u srijedu da će odobriti zračnu evakuaciju pasa i mačaka iz Kabula, gdje ih je u azil smjestio bivši marinac koji je unajmio zrakoplov kako bi evakuirao svoje afganistanske suradnike i životinje.


Dok tisuće Afganistanaca očajnički pokušavaju napustiti zemlju nakon dolaska talibana na vlast, strahujući da će ponovo početi progoniti svoje protivnike, ovo je pitanje već nekoliko dana tema javne rasprave u Velikoj Britaniji i dokaz velike privrženosti njezinih građana životinjama.


"Ako dođe sa svojim životinjama, zatražit ćemo ‘slot‘ za njegov zrakoplov", napisao je Wallace na Twitteru u vezi s Paulom Farthingom, bivšim vojnikom koji je otvorio azil za mačke i pse u Kabulu i sada želi izvući iz zemlje oko 140 pasa i 60 mačaka te svoje afganistanske suradnike i njihove obitelji.


Ministar je ranije bio izjavio da neće "dati prednost životinjama pred očajnim muškarcima, ženama i djecom koji lupaju na vrata", na što je reagirao aktivist za prava životinja Dominic Dyer rekavši da Wallace treba dati ostavku.


Ipak, u srijedu je na Twitteru izrazio zadovoljstvo zbog ministrova mekšeg stajališta rekavši da je to rezultat posredovanja premijera Borisa Johnsona. On je, naime, Farthingu, obećao kako će uskoro moći doći doma. Čini se kako će se to uskoro konačno i dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:10