DETALJI

Evo kako izgleda ilegalni azil u Dalmaciji: Volonteri daju sve od sebe da psima bude što ugodnije

Nedavno im je naređeno da sve pse moraju dati drugim azilima, oni se ne predaju
 Zadarski azil

Iz Zadarskog azila objavili su kako, premda još uvijek tuguju za svojom prošlom lokacijom, koju su morali napustiti, rade na tome da njihov novi prostor zablista. Priznaju kako im nedostaje šuma i borovi borova šuma u kojoj su bili smješteni.

- Fali nam onaj šljunčani puteljak koji vodi kroz azil i kako smo ih sve nekako imali na vidiku, nekako blizu, nekako kao da su svi s nama ujutro pili prvu kavicu i ćakulali.. Ah, fali nam puno toga! Ali i od ovog novog azila mislim da čuda radimo, u svega par mjeseci - napisali su i dodali:

- Još malo i svi boksovi će biti pobojani, ona glomazna kamenja su nestala i sve je popločano šljunkom .Cvijeća svaki dan sve više, još nam velika zelena stabla nedostaju Puno truda, rada i znoja je iza nas ali nema stajanja! Naši psi zaslužuju najbolje i zbog njih sve ovo radimo Kad im je već azil jedini dom, neka bude predivan i šaren- napisali su.

Podsjetimo, nedavno je iz tog azila stigao dramatičan apel. Pošto nikad nisu bili legalan azil, uvijek su imali problema s posjetom inspekcije. Zadnji njihov dolazak ih je dotukao. Kažu da, iako je s uvjetima u kojima psi žive sve u redu, inspekcija im je naložila da stotinjak pasa u roku od 90 dana moraju premjestiti. Gdje? Inspekcija ih planira premjestiti u legalne azile diljem Dalmacije.

image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image
Zadarski azil
image

Zadarski azil

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 10:24