VIDEO

Evo što je sve ‘ulovila‘ fotozamka u šumi nacionalnog parka: ‘Žao nam je samo što nema velikih...‘

Ideja je bila snimiti potok, ali su životinje pokazale koliko im je to mjesto drago
 Screenshot Facebook

Iz Nacionalnog parka Plitvička jezera sa svojim su pratiteljima na Facebooku podijelili snimke koje je tijekom godine dana zabilježila njihova fotozamka smještena tik do potoka Rječica. Postavili su je tamo kako bi pratili aktivnost vodnog toka na tom potoku, pojasnili su, no kamera je snimila daleko više od toga.

- Da, prikupili smo zanimljiva videa životinja koje koriste ovaj potok kao mjesto za pitku vodu, plivanje, njuškanje ili hranjenje okolnom vegetacijom. Jedino nismo zabilježili tri velike zvijeri; medvjeda, vuka i risa na ovoj lokaciji, ali ćemo i dalje pozorno pratiti. Kako je izgledao život uz potok Rječicu pogledajte u videu - napisali su.

Snimka je pogledana 77 tisuća puta, što je solidna brojka s obzirom na to da je riječ o snimkama s fotozamke koje su zabilježile životinje u njihovom uobičajenom životu. Taj broj pregleda još jednom je pokazao koliko su divlje životinje zanimljive javnosti, koja ih uvijek rado vidi u njihovom prirodnom okruženju, neuznemirene ljudskim djelovanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:57