KACIJA

FOTO: Napeta je bila utrka, puževi su podivljali... Bilo je čak i pokušaja prevare!

Natjecanje je održano u Benkovcu i bilo je daleko od toga da je monotono i dugotrajno
 Jure Miskovic/Cropix

Premda utrka puževa svima zvuči kao nešto sporo i monotono, uopće nije tako. Dobro, spora je i monotona, ali puževi su slatke životinjice, nitko ih ne zlostavlja kada se pripremaju za utrku i zato ih je simpatično promatrati kako se kreću. Istina je da oni to ne vide kao natjecanje, što možda objašnjava pokušaj podmukle prevare kojem smo svjedočili na utrci u Benkovcu.

Jedan puž je, naime, odlučio preskočiti u susjednu traku. Naravno, ne znamo što mu je bilo na umu, jer je taj ‘skok‘ potrajao dovoljno dugo da puža koji je tom trakom originalno išao već neko vrijeme nije bilo. Da je čovjek, mogli bismo zaključiti kako ili vara ili ide nokautirati protivnika, ali ovako prije možemo zaključiti kako je riječ o pužu s revolucionarnim idejama. Neće on biti kao svi drugi - ići će svojim putem, drugačiji, nepokoren i slobodnog duha.

Taj puževski Che Guevara bio je zapravo prava atrakcija, jer su svi drugi puževi bili pomalo dosadni. Znate ono: slijede pravila, idu svojim smjerom, nema ništa u njima buntovničko i nemirno.

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:19