SLATKO

FOTO: Nije lako plesati doma, a još je teže kad ljubimci pokušavaju zaplesati s nama

Kako se zbog korone nastava preselila online, plesači se, osim problemom prostora, susreću s još nekim neočekivanim izazovima
 Privatni album

Vrijeme korone donijelo je i jednu veliku novost: počelo se plesati kod kuće, a satove se prati preko raznih video aplikacija. Većina studija radi na taj način, nestrpljivo čekajući dan kada će se svi moći vratiti u dvoranu. Ples od doma nije jednostavan - mnogi se bore s nedostatkom prostora, smetaju ih ukućani, ali i - kućni ljubimci.

Ne jednom dogodilo se da usred najkompliciranije vježbe ispred ili iza plesača prošeće pas, mačka, preleti ptica ili proskakuće kunić. Apsolutno ih ne zanima što im to vlasnik izvodi, jer oni samo prolaze svojim putem, kaže nam Edita Cebalo, vlasnica zagrebačkog plesnog studija u kojem se trenutno sva nastava odvija online.

image
Privatni album

- Sretna sam što sam ustanovila da u svakoj drugoj kući mojih polaznika ima ljubimaca. Bilo da je maca, pas, hrčak, ptičica, kornjača. To znači da Hrvati vole životinje i to mene izuzetno veseli. Inače je u mom studiju dozvoljeno doći s ljubimcem, no oni tamo nisu ovoliko aktivni. Obično spavaju u kutu dvorane ili u svlačionici, jer to nije njihov teren, ali kad su doma, vrlo su živahni i jako ih zanima što im to točno vlasnik radi - kaže Edita.

Ona doma ima dvije mačke. Kad vježba, kaže, one sjede i gledaju je. Nekad s čuđenjem, a drugi put joj se čini da je promatraju s odobravanjem.

- Vježbati svakako treba i u ovim teškim situacijama, ne smijemo zapostaviti naše tijelo. Ono je velika kutija u kojoj čuvamo naš um i jedno bez drugoga ne mogu opstati. Zbog toga je izuzetno važno održavati tjelesnu formu i nadati se boljim vremenima, kada ćemo se moći vratiti u dvoranu. Naravno, kad se vježba u kući u kojoj se živi tu gužva, pa je pozornost bitno smanjena. Ometaju pozornost šumovi, ljubimci, članovi obitelji... No bitno je ne predati se i izdržati. Živjeli nam ljubimci još dugo i da nam svojim postojanjem uveseljavaju život, donose radost i pomognu da preživimo nam ovu situaciju - zaključuje Edita.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:42