SLATKICA

Fotograf je osjetio da ga netko promatra, a kad je podigao pogled prema krošnji vidio je - nju!

Prizor je to koji nije čest, priznao je kasnije, jer ptice obično ne vire s grane na ovakav način
 Laukik Bajpai/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia

Jedan fotograf je, za šetnje prirodom, osjetio da ga netko promatra. Pogledao je prema gore i primjetio sovu kako stoji na grani i znatiželjno ga pogledava. Kasnije je rekao da je sve izgledalo kao neka neobična igra između njih dvoje - sova ga je promatrala, vjerojatno zbunjena što je došao previše blizu gnijezdu, a svoj je promatrački posao nastojala sakriti kamuflirajući se iza lišća i grana.

Dobro, nije baš izgledalo tako. Čučao je u žbunju dva sata, kako bi se zove navikle na njegovo prisustvo, a onda je snimio ove fotografije. No ostatak priče je istiniti - ona ga je vrlo znatiželjno promatrala, vjerojatno se pitajući što tu radi. Njemu je taj prizor bio istovremeno prilično smiješan i sladak.

image
Laukik Bajpai/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia

Fotografija je nastala na jednom jezeru u Indiji, državi u kojoj živi 35 vrsta različitih sova, od kojih su 32 autohtone vrste. One su noćne ptice, a najviše se hrane glodavcima.

- Ptica koju sam vidio jedna je od manjih koji žive u ovom području. Obično žive na otvorenim područjima, no privikle su se životu u gradu. Najčešće ih se može naći da žive u malim grupama, u rupama na stablima ili u kamenu, ako žive u špiljama. No, nije često vidjeti ih kako vise na ovaj način - rekao je fotograf.

image
Laukik Bajpai/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:40