JEŽ, SOVA...

Fotozamke svašta snimaju: Pogledajte živahno kretanje šumskih stanovnika nesvjesnih kamere

Imaju neki svoj život - obično ih se vidi u prolazu, kada se kreću u potrazi za hranom, no lako je zamisliti kako razlozi nisu baš ti
 Facebook Screenshot

Javna ustanova Međimurska priroda u jednu od šuma na svom području postavila je fotozamke koje snimaju živahne stanovnike tog prostora. Lijepo je vidjeti da ta područja ipak odolijevaju nasrtajima ljudi i da u njima još uvijek ima života. Sudeći po snimkama, koje su nastale noću, nije da šume vrve životom, ali ipak svako malo neka životinjica prošeta ispred kamere.

Imaju neki svoj život - obično ih se vidi u prolazu, kada se kreću u potrazi za hranom, no lako je zamisliti kako razlozi nisu baš ti. Možda odlaze u potragu za partnerima, traže novo mjesto gdje mogu podići svoju obitelj ili, ako već možemo zamišljati, idu u posjetu prijateljima?

Koji god da razlozi bili, fotozamke zabilježe svašta. Ova je najprije snimila jednog ježa, koji je prije nekoliko mjeseci šetao pred kamerom. Potom je isto napravila mama divlja svinja, koja je povela svoje praščiće u lov na hranu. Zadnja u nizu je jedna sova, za koju su zaposlenici Javne ustanove svoje pratitelje podsjetili da je riječ o besprijekornim lovcima u svijetu životinja, a razlozi za to su: nečujan let, odličan sluh i vid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 11:53