SVI IH ŽELE

Francuski buldozi potisnuli labradore s trona najpopularnije pasmine: ‘Idealni su za obitelji‘

Nakon francuskih buldoga i labradora, među pet najpopularnijih pasmina u SAD-u 2022. bili su zlatni retriver, njemački ovčar i pudlice

Francuski buldozi

 Grossemy Vanessa/Alamy/Alamy/Profimedia/Grossemy Vanessa/alamy/alamy/profimedia

Simpatični labrador više nije najpopularnija pasmina pasa u Sjedinjenim Državama, jer su francuski buldozi preuzeli prvo mjesto, objavio je u srijedu Američki kinološki savez (AKC).

Labrador, prema podacima organizacije sa sjedištem u New Yorku, bio je najpopularnija pasmina pasa 31 godinu, sve do 2022.

Ali ‘Francuzići‘ su se "dugo godina tiho penjali na ljestvicama", stoji u priopćenju AKC-a.

Pasminu tih malih pasa, koji se poput labradora smatraju odličnim kućnim ljubimcima za obitelji, AKC opisuje kao "jedinstvene", a njihov zaštitni znak su "velike uši nalik šišmišu".

"Dobro se slažu s drugim životinjama i uživaju u stvaranju novih prijatelja među ljudima", kaže AKC, dodajući kako "nije ni čudo da se gradsko stanovništvo od Pariza do Peorije zaklinje u tu vrlo zabavnu i druželjubivu pasminu".

Nakon francuskih buldoga i labradora, među pet najpopularnijih pasmina u 2022. bili su zlatni retriver, njemački ovčar i pudlice.

Francuski buldozi, poput njihovih engleskih rođaka i mopsova, imaju kratku njušku, što može dovesti do problema s disanjem i drugih zdravstvenih komplikacija.

Francuski buldozi dospjeli su na naslovnice 2021., kad su pop zvijezdi Lady Gagi naoružani napadači ukrali dva francuska buldoga dok ih je šetač vodio u šetnju.

Kasnije su vraćeni, trojica pljačkaša uhvaćena su i zatvorena zbog slučaja u kojemu je šetač pogođen metkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:32