OVO NE ŽELITE VIDJETI

Galeb nasred ulice naišao na velikog štakora, a onda mirno učinio što je morao

Prizor se nije nimalo svidio onima koji su ga snimali, premda je riječ o sasvim prirodnom procesu

Ilustracija

 Turgay Koca/Alamy/Alamy/Profimedia/Turgay Koca/Alamy/Alamy/Profimedia

Premda su neki prizori savršeno normalni i dio su svijeta oko nas, nije nam ih drago vidjeti. Među njima spadaju one stvari koje životinje rade kako bi opstale - hranjenje je svakako među njima. Biljojedi nisu problem, ali svejedi kojima je pod zub palo meso jesu, jer tome obično prethodi nasilna smrt njihova obroka.

Što se dogodilo štakoru iz snimke, ne znamo, no možda je i bolje da ne vidimo kako je točno skončao. Je li mu presudio gladni galeb ili netko drugi, ne zna se, ali jasno je tko ga je pojeo - galeb. Ovi svejedi koji su neprestano gladni često nemaju baš nikakve kriterije - jedu sve što mogu, a kad nema hrane, otimaju je ljudima. Ne prezaju ni od čega, jednostavno zato što su gladni.

Ovaj je prizor ljude neugodno iznenadio, što se može zaključiti po tonu osoba koje ga snimaju. Tijelo manje životinje jednostavno je nestalo u kljunu veće, a ptica je potom otišla svojim putem. Istina, to je prirodno, galeb mora jesti da preživi, ali svima je draže da ovakve prizore baš i ne vide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:01