DOBRE VIJESTI

Glavata želva koja nije mogla roniti uspješno se oporavila i puštena je u more

Pronašli su je ronioci prije mjesec dana u blizini otičića Trstenika, gdje je plutala na površini
Ilustracija
 -/Panthermedia/Profimedia

Mlada glavata želva, koja je prije mjesec dana došla na skrb Instituta Plavi svijet u Malom Lošinju, puštena je u more. Oporavila se i procijenjeno je kako se može vratiti u more. Nekoliko dana se čekalo povoljne vremenske uvjete, kako bi je pustili, a čim se vrijeme smilovalo, mlada životinja vraćena je u svoje prirodno stanište.

U Institut su je doveli ronioci. Našli su je na površini mora u blizini ptičića Trstenik. Ispočetka su je samo promatrali, misleći da ima pomalo neobično ponašanje, no brzo su shvatili da nema nikakvog razloga da se zadržava na površini mora, a ipak to čini. Zaključili su kako vjerojatno nešto s njom nije u redu, pa su joj odlučili pomoći. Na svu sreću, jer inače ne bi dobro završila. Pošto je imala problema sa zaronom, nema nikakve mogućnosti da bi uspjela pronaći hranu. Tako da je bilo samo pitanje vremena kada će umrijeti.

No, imala je sreće, pa je došla na oporavak, dobila ime i ojačala dovoljno da se vrati doma. Članovi Instituta su je pustili na jednoj plaži, a pritom su snimili kratak video u kojem malenu vidimo kako polako dolazi do mora, a potom zaranja i odlazi daleko od kopna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:22