OPAKI LARRY

Glavni mišolovac u akciji: Pogledajte kako je otjerao lisicu iz Downing Streeta!

Iako je druga životinja veća, mačak je svjestan svoje uloge i morao je obraniti svoj teritorij

Mačak Larry

 Justin Tallis/Afp

Kad je Larry dobio posao, tjeranje lisica sasvim sigurno nije bilo u njegovom ugovoru. Pisalo je tamo da lovi miševe, čak je dobio titulu glavnog mišolovca, ali o lisicama nije bilo riječi. Larry je mačak koji živi na broju 10 londonskog Downing Streeta. Za ugovor se šalimo, jer, barem koliko javnost zna, ugovora nije bilo. No, sasvim sigurno negdje postoje informacije o Larryju, njegovoj prehrani i ponašanju, koje svaki premijer i premijerka dobiju, jer njima prelazi na brigu ovaj svojeglavi 15-godišnjak.

Larry je, kao i gotovo svaka mačka, neustrašiv. Kada se u slavnoj ulici pojavila lisica, odmah je jurnu na nju. Kamera ga je snimila kako juri za lijom i tjera je dalje od svojeg teritorija. Iako je veća, jasno joj je kako stvari stoje, pa se udaljila bez uspostavljanja kontakta očima. Pokušala se još jednom vratiti, ali joj je čuvarev stav dao do znanja da je to prilično loša ideja, pa je otišla u drugom smjeru.

Nedavno su mediji primijetili kako glavnog mišolovca na Twitteru prati više ljudi nego Liz Truss. Današnje brojke govore da ona ima 682 435, dok se on može pohvaliti sa 696 215.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:11