NIJE BEZAZLENA

Gnjevna morska vidra: Mladići se popeli na ‘njen‘ splav, a onda je počeo kaos

Bilo im je jasno da s ovom životinjom nema šale, pa su učinili najbolje što su mogli

Ilustracija

 Rolf Nussbaumer/Nature Picture Library/Profimedia/Rolf Nussbaumer/nature Picture Library/profimedia

Morske vidre čine se prilično simpatične. Imaju dražesne njuške, smiješno se kreću i općenito, čine se bezopasne. No, ako ih naljutite, nećete se dobro provesti. Najbolji način da ih naljutite jest ako se pojavite na mjestu koje oni smatraju svojim. U tom slučaju će vam se bijesna vidra pojaviti za petama i vijati vas dovoljno dugo dok se ne maknete od onog što je njeno. Možda izgleda slatko i bezopasno, ali ove životinje su poznate po snažnim zubima i jakom ugrizu.

Mogla bi nešto o tome reći četiri mladića koja su se popela na jedan splav, ne znajući da je on nečiji. Vidra u tom trenutku nije bila na njemu, pa su se iz vode vinuli gore. Gnjevna životinja se ipak prilično brzo pojavila i odmah ih otjerala. Mladići su se uspaničili i pobjegli. No, njoj nije bilo dosta što su skočili sa splavi, nego ih je naumila otjerati što dalje. Kad su zaplivali, skočila je za njima.

Sve u svemu, momci su se spasili i sasvim je sigurno da će drugi puta, kad vide kakvu splav, radije otići negdje drugo. Ne zna se bi li ih ova vidra napala, no sudeći po tome koliko je ljuta, moglo se i to dogoditi. Ovako, pošto je sve završilo mirno, snimka je zaista - smiješna.

Video možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:46