VILA VELEBITA

Godinu dana pratili risa za kojeg su mislili da je muško, a onda se otkrilo da su bili u krivu

Viterka je nakon kratkog poziranja pred fotozamkom otišla svojim putem, a stručnjacima je pokazala da smo bogatiji za jednu ženku
 Facebook

Prekrasnog risa, koji živi na području Parka prirode Velebit, ekipa iz Life Lynx projekta prati već godinu dana. U tom razdoblju su ga na kamerama postavljenim u šumi viđali otprilike jednom mjesečno. Naravno, dali su mu ime. Nazvali su ga Vitrenik.

Lijepo ime, onako, skladno i muževno. Iako mu nisu doslovno povirili pod rep da vide kojeg je spola, zaključili su da je riječ o mužjaku. No, onda su nedavno pronašli snimku koja im je otkrila zanimljivosti o njihovom simpatičnom risu. Pokazale su da čovjek ni u što ne može biti siguran dok ne provjeri.

- Sada nam je napokon dopustio da mu zavirimo ispod repa i otkrijemo kojeg je spola. I tako je Vitrenik postao Vitrenka - napisali su iz snimku risa koji zainteresirano nešto njuši, naoko nesvjestan svoje okoline.

Pardon, nesvjesna.

Viterka je nakon kratkog poziranja pred fotozamkom otišla svojim putem, a stručnjacima je pokazala da smo zapravo bogatiji za jednu ženku. To je uvijek dobra vijest za tu iznimno ugroženu vrstu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:57