ŠOK

Golemi aligator mu zgrabio psa, uslijedila je velika borba: ‘Oslobodio ga je‘

Sve je prijavljeno nadležnim službama, koje su odmah reagirale i na teren poslale hvatača

Ilustracija

 Peter Wey/Alamy/Alamy/Profimedia

Vlasnici pasa znaju što napraviti u slučaju da se njihov pas sukobi s drugim: ne gurati vitalne dijelove tijela između njih, pokušati ih politi vodom oli odvojiti na način na koji sebe nećete dovesi u opasnost da vas netko slučajno ili namjerno ozlijedi.

Nitko, doduše, vlasnike pasa ne uči što napraviti ako njihohovo ljubimca napadne aligator.

Ipak, svi oni koji vole svoje ljubimce svjesni su kako bi mnogi od njih reagirali jednako kao i jedan čovjek s Floride. Kada je veliki gmaz iskočio iz vode i zgrabio mu ljubimca, nije razmišljao o posljedicama svog ponašanja. Krenuo je na napadača, premda se radilo o gotovo 3,5 metra dugom stvoru.

- Par je šetao psa u Riverside parku kad je aligator izašao iz vode o zgrabio psa. Muškarac je skočio na gmaza, na njegova leđa i uspio osloboditi ljubimca. Sve je prijavljeno nadležnim služvama - rekla je Lisa McDonald, glasnogovornica grada Ovieda za Fox News.

Pas je odmah odveden do veterinara, gdje su mu rane pregledane, a dobio je terapiju i nije u životnoj opasnosti. Aligator je uhvaćen i ubijen.

Vlasnicima pasa se neprestano govori da izbjegavaju s ljubimcima šetati u tom dijelu parka, posebno u ovo doba godine, kada aligatori traže partnere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:24