DOBRE VIJESTI

Golub Joe žrtva je zamjene identiteta! Nije Amerikanac, nego domaći tip, pa ga nitko neće ubiti

Američko udruženje objavilo je kako oznaka na njegovoj nozi nije jednaka onima koje imaju njihove ptice
 Ilustracija, Dejan Burcer/Alamy/Alamy/Profimedia

Golub Joe, za kojeg se pisalo da je iz Amerike doletio u Australiju, pa će zato morati biti ubijen, spasio se. Tamošnje vlasti potvrdile su da golub zapravo nije došao iz dalekih krajeva, kako se smatralo, nego je lokalna ptica. Zbog toga nema šanse da lokalne ptice zarazi nekim virusom koji je došao s drugog kontinenta, pa će ga pustiti na miru.

Kako je do toga došlo? Čovjek koji ga je nahranio vidio je plavu oznaku na njegovoj nozi. Nakon guglanja, zaključio je kako se radi o golubu iz SAD-a koji je nestao s jedne utrke. Mnogi su smatrali kako vjerojatno nije preletio sve te kilometre, nego se vozio na palubi kakvog teretnog broda. To bi objašnjavalo njegovu potpunu iscrpljenost, kojoj je svjedočio muškarac koji ga je našao i (lažno) identificirao.

No, na sreću po Joea, oglasilo se američko Udruženje trkaćih golubova, koje je u objavi na društvenim mrežama napisalo kako oznaka koju ovaj golub ima nije njihova. Pregledali su slike i utvrdili da su slične, ali ne i jednake. Osim toga, istaknuli su i kako postoji razlika u izgledu: golub Blue Bar koji je nestao iz utrke izgleda kao običan, dok J ima i bijelog te smeđeg perja.

Dobro je da postoje društvene mreže, spasile su Joeu život. Više nije lice (ili, prije, kljun) s tjeralice. Ako ga netko i vidi, samo će ga nahraniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:19