UZNEMIRUJUĆI PRIZOR

Golub se zapleo u praznu vreću od krumpira i bespomoćno visio sa stabla

Stanari koji su ga vidjeli shvatili su da oni sami ništa ne mogu napraviti, pa su pozvali pomoć
 Dumovec

- Molimo vas, pazite gdje i kako bacate smeće, jer otpad često životinje košta glave - poručuju građanima iz azila u Dumovcu. Njihova zadnja akcija spašavanja još im je jednom to potvrdila. Naime, vreća za krumpire je jednog nesretnog goluba u zagrebačkom kvartu Utrine mogla koštati glave.

- Nejasno je kako je vreća završila u krošnji stabla – je li ju netko bacio s balkona ili ju je tamo donio vjetar, no u njezinu se mrežu zapleo golub.

image
Dumovec

U nedjelju su stanari susjedne zgrade opazili da golub visi u krošnji stabla. Bilo je jasno da se sam neće uspjeti osloboditi, pa su nas pozvali. U spuštanju goluba sa stabla pomogli su nam zagrebački vatrogasci.

Kad smo prihvatili goluba, opazili smo da mu je nožica ozlijeđena. Strahovali smo da od trzanja iz mreže nije slomljena, no u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba dobili smo dobre vijesti. Nožica mu je samo natečena. Oteklina sada splašnjava i golub se lijepo oporavlja - kažu iz Dumovca i dodaju da će, čim se malena ptica u potpunosti oporavi, biti puštena na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:42