POZIV

Grad Varaždin obavještava građane kome se javiti ako im divljač napadne perad

Službenih podataka o tome koliku je štetu divljač dosad učinila na varaždinskom području nema

Ilustracija

 Roslan Rahman/AFP

U varaždinskim prigradskim naseljima nedavno se dogodilo nekoliko napada divljači na perad, čiji vlasnici nisu znali kome se javiti zbog nastale štete pa je Grad Varaždin pozvao sve korisnike zemljišta na gradskom području da se jave u komunalno redarstvo.


Naime, iz Grada Varaždina pozvali su sve korisnike zemljišta na gradskom području da se jave u komunalno redarstvo. U pozivu se ističe da su korisnici zemljišta koja obuhvaća Program zaštite divljači "Grad Varaždin", radi zaštite svojih površina i imovine, dužni pravodobno obavijestiti Grad o problemima s određenom vrstom divljači.


Službenih podataka o tome koliku je štetu divljač dosad učinila na varaždinskom području nema, rekao je za Hinu Dejan Žmuk iz gradskog Odsjeka za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo. Rekao j kako u Gradu očekuju da će obavijest građanima pomoći bar tako što će znati kome se trebaju javiti ako budu imali štete od divljači.


„Želimo im pomoći konkretnim informacijama o tome kome, kako i kada prijaviti takve štete i trebaju li zvati policiju”, istaknuo je Žmuk.


Dodao je kako se nada da će se zahvaljujući pozivu ljudi javljati te da će se ubuduće voditi evidencija o štetama. Doduše, prevencija je uvijek najkorisnija: ako se kokošinjci i slični objekti dobro ograde, divlje životinje neće moći do domaćih.


Za ostvarivanje prava zaštite korisnik zemljišta dužan je dati Gradu Varaždinu na uvid vlasnički ili posjedovni list, ili ugovor o zakupu zemljišta kojim se koristi te na zahtjev Grada omogućiti utvrđivanje položaja zemljišta na kojem je počinjena šteta, a o nastalim štetama građani mogu obavijestiti gradski Odsjek za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:43