DALMACIJA

Gradom ‘hara čopor pasa lutalica‘, vlast odlučna da riješi ‘gorući problem‘

Tim povodom organiziraju sastanak na kojem će biti predstavnici državnih institucija i službi

Ilustracija

 Oleg Kozlov/Alamy/Alamy/Profimedia/Oleg Kozlov/Alamy/Alamy/Profimedia

Nakon napisa o "čoporu pasa lutalica" koji lutaju po Solinu, točnije po Mravincima i Kučinama, lokalna je vlast odlučila nešto poduzeti, piše Slobodna Dalmacija.

Zato je gradonačelnik Dalibor Ninčević za petak sazvao hitan sastanak upravo zbog rješavanja problema “čopora pasa lutalica”.

"Sastanku će prisustvovati predstavnici državnih institucija, službi, odgovornih društava/tvrtki i drugi koji bi svojim djelovanjem bilo po službenoj dužnosti ili na drugi legitiman način mogli pridonijeti rješavanju ovog za Grad Solin "gorućeg problema" (predstavnici tvrtke As Eko d.o.o. iz Šibenika; Lovna inspekcija; MO Mravince i Kučine; Splitsko - dalmatinska županija; HGSS stanica Split; Grad Split; Veterinarska inspekcija)", poručuju iz Grada Solina.

Dakle, čoporu su očito odlučili stati na kraj, premda je problem trebalo riješiti i prije nego je postao ovako velik. Naime, prema zakonu su jedinice lokalne samouprave dužne osnovati azil ili imati sklopljen ugovor s nekim, a onda mu plaćati za svakog psa koji se zbrine s ulice, do udomljenja. Očigledno se to u Solinu nije dogodilo, nego se pse pustilo da lutaju ulicama i oformio se čopor. Za to su krivi ljudi koji su ih ostavili, ali i grad Solin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:05