GLODAVCI

Gradonačelnik objavio oglas: ‘Tražimo krvoločnu osobu koja će biti kralj štakora‘

Plaća budućeg zaposlenika bit će između 850 tisuća kuna pa sve do 1,2 milijuna kuna
 Theodore Parisienne/New York Daily News/TNS/ABACAPRESS.CO/Profimeadia

Neobičan oglas objavili su zaposlenici gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa. U njemu stoji kako traže nekoga tko će imati ‘pomalo krvoločan stav‘ i neće se nimalo protiviti ‘općem pokolju‘ kojeg grad namjerava pokrenuti protiv štakora. Službena titula novog zaposlenika bit će ‘direktor za smanjenje broja glodavaca‘, no svi su već sad tu osobu prozvali ‘štakorskim carem‘ Iako zvuči kao lik iz Orašara, nije riječ o ničem bajkovitom.

Plaća budućeg zaposlenika bit će između 850 tisuća kuna pa sve do 1,2 milijuna kuna.

- Idealan kandidat je motiviran i pomalo krvoločan, vrlo odlučan da razmotri sva rješenja koja su dostupna. Radit će na poboljšanju operativne učinkovitosti, prikupljanju podataka, tehnološkim inovacijama, upravljanju otpadom i općem pokolju glodavaca - stoji u oglasu, piše News Sky.

U New Yorku se godinama bore s velikim brojem glodavaca, a u zadnje vrijeme ih se redovito može vidjeti u parkovima u na ulicama. Do sada su situaciju pokušavali riješiti tako što se češće praznilo kante za smeće i kontroliralo se kvartove koji su bili poznati kao mjesta gdje žive u velikom broju a ubijali su ih i trovali na mjestima gdje su se skrivali. No, sada se traži osoba koja će postati prepoznatljivo lice borbe sa štakorima.

Mnogi su komentirali kako je jasno da se situacija mora riješiti, ali im je žao što se nije vodilo računa o drugim metodama. Jednako kao što se, primjerice, golubovi u Belgiji hrane kontracepcijom, pa se njihov broj drži pod kontrolom, bilo bi najhumanije da se pronađe nešto slično za štakore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:42