AKCIJA U PARKOVIMA

Gradonačelnik ponosno objavio: Pogledajte koliko ptica koristi kućice koje smo za njih postavili!

Najviše je velikih sjenica, ali ima i plavih sjenica, čvoraka i poljskih vrabaca
 Ptice Foto: Karácsony Gergely Facebook

Gradonačelnik Budimpešte Karácsony Gergely na svom službenom Facebook profilu objavio je priču i fotografije o gnijezdima koje su ptice savile u kućicama diljem grada kojim upravlja. Riječ je o malim drvenim skloništima koja su baš za ptice postavljena u javne parkove diljem grada, s nadom da će ih pernati građani Budimpešte koristiti. Zadovoljni gradonačelnik napisao je kako se ove godine dogodio pravi pravcati baby boom. Najviše je velikih sjenica, ali ima i plavih sjenica, čvoraka i poljskih vrabaca.

- Prije nešto više od tjedan dana, povodom Dana ptica i drveća, izvijestio sam o rezultatima "popisa stanovništva" 2021. godine. Sa zadovoljstvom mogu napisati da su ovogodišnji podaci premašili sva očekivanja.

Prije dvije godine Glavni vrt i Mađarska ornitološka udruga za zaštitu prirode potpisali su ugovor o suradnji i očekivali su da će sve kućice imati svoje stanare.

Očekivanja stručnjaka su se u potpunosti ispunila: ptice iz godine u godinu sve više koriste kućice koje smo postavili. Zapravo, ove godine u njima svoje male imaju ptice koje su baš u tim kućicama prošle godine došle na svijet - objavio je ponosno Gergely.

image
Ptice Foto: Karácsony Gergely Facebook
image
Ptice Foto: Karácsony Gergely Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:21