(NE)SRETNIK

HGSS opet u akciji: Iz hidroelektrane spašavali čupavca koji je upao u turbinski šaht

U pomoć je pristiglo šest članova organizacije iz Karlovca i još svoje iz Zagreba

U turbinskom šahtu

 HGSS

Navikli smo da spasitelji iz HGSS-a pomažu baš svima. Što se životinja tiče, to su obično mačke koje zapnu na vrhu kakvog stabla ili psi koji upadnu u provaliju. No, ovoga puta spašavali su jedno sasvim drugačije krznato biće - dabra.

image

Jake snage u hidroelektrani

HGSS

Taj nesretni momčić zaglavio je u Hidroelektrani Ozalj. Zaposlenici su prilikom ispitivanja generatora vidjeli dabra u turbinskom šahtu. Sam se nije mogao izvući, a ni oni mu nisu mogli u tome pomoći, pa su pozvali HGSS-ovce. Odmah je došlo šest članova stanice HGSS-a iz Karlovca i dvoje spašavatelja iz Zagreba, koji su krenuli u akciju. Malcu su brzo pomogli.

- Na našu, a i dabrovu sreću, jedan kolega svoje uplate u prvi i drugi stup mirovinskog osiguranja ostvaruje zahvaljujući grani medicine koja brine o domaćim i divljim životinjama, iliti, veterini.

Nestašni dabar uz našu je pomoć morao napustiti prostorije HE te je neozlijeđen pušten i vraćen obali rijeke Kupe. Na otvorenom prostoru ipak ima malo više drvnog materijala za graditi nastambe - napisali su spašavatelji.

image

Nakon izvlačenja, u travi

HGSS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:45