NJEŽNI MLADIĆ

Hopy bi dao svoj desni rog da može opet trčati dvorištem. Mi mu u tome možemo pomoći!

On je jarac koji živi u utočištu Farmica. Više ne može hodati i trebaju mu proteze, koje će koštati 11 tisuća kuna
 Farmica

Zove se Hopy. Ima najblaže oči na svijetu, voli kad ga se češka po vratu, a za izlazak na sunce sigurno bi založio svoj desni rog. Ne kaže to, ali družili smo se s njim neko vrijeme, pa znamo. Nažalost, sunce vidi tek na podu - trake sunčeve svjetlosti koja prolazi kroz prozore njegove staje.

Hopy je jarac. Živi na Farmici kraj Našica. Nije star - tek su mu tri i pol godine, što znači da može on još godinama živjeti. No, ne ovako, kaže nam Ivana Varkonji. Ovako više ne ide.

- Kad nam je došao imao je problema s nogama. Živio je u jezivim uvjetima prije nas, u malom i skučenom prostoru gdje se nije mogao ni okrenuti i takav je život ostavio posljedice na njegove noge. Ispočetka smo mislili da će se to samo od sebe popraviti, veterinari su to očekivali, ali se s vremenom pogoršavalo. Zadnjih dana samo leži, moramo ga dizati. Obavi što ima i opet legne - kaže Varkonji.

image
Farmica

Priča o njemu i mazi ga. A on, jarac jedan, kao da je razumije. Upire u nju svoje blage, pametne oči, pa zirne prema nama. Stari smo znanci, što u njegovom slučaju znači da je dovoljno opušten da nam proba sažvakati rub majice. No, mora se priznati: od svih stanovnika Farmice, on je najnježniji i najpažljiviji. Neki drugi su nam pokušali prste pojesti, ovaj je krenuo samo na odjeću.

- Ne znam kako ću skupiti nešto više od 11 tisuća kuna, ali snaći ću se. Trebaju mu proteze, koje će raditi čovjek iz tvrtke Bionic Pets. On radi fenomenalne proteze za životinje diljem svijeta, ali to košta... Ali znate što? Farmica je nastala iz ljubavi, tisuće srca koja su kucala za naše životinje su nam pomogla da kupimo zemljište na kojem smo danas i da sagradimo sve objekte. Postoje oni koji vole naše životinje i žele pomoći, pa vjerujem da će i ovoga puta uskočiti - kaže Varkonji.

image
Farmica

Da se 11 tisuća ljudi ujedini i svatko donira po kunu, Hopyju je dovoljno. Doći će proteze, dignut će se i prošetati dvorištem. Dat će svima do znanja da ima najljepše rogove u Našicama (barem!), da je nježno biće koje voli sve, pa čak i ona tri luda ružičasta bića, svinje Lunu, Lajku i Belu, koje mu stalno divljaju po prozorom staje. Sad ih samo zamišlja kako trče, jer ih ne može vidjeti.

No, kad se skupi sve što treba, pa stignu proteze, pojurit će i Hopy svojim dvorištem. Znate, tako brzo će jurnuti da će se za njim podići tek oblačić prašine, a stablo će zamišljeno zaklimati, pitajući se kakav je to neobičan stvor upravo protrčao ispod njega. Mi ćemo znati - nježni Hopy, jarac s bioničkim nogama iz Našica. Netko kome je noge donijela - ljubav.

Ako možete pomoći Hopyju, broj računa Farmice je HR5923400091110916596, a paypal je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:26