ČUDNO STVORENJE

Hranu iz svoje zdjelice neće jesti, ali kad ona završi kod uličnih mački, skače van i pojede sve

Njegova vlasnica sve ono što njemu ostane nosi napuštenim životinjama oko svoje zgrade. No, došlo je do problema
Ilustracija
 Ekaterina Sidonskaya/Alamy/Alamy/Profimedia

Svi znamo da su mačke prilično svojeglave, no jedan mačak zaista je poseban. Njegova vlasnica je na Facebooku objavila urnebesnu pričicu o tome kako je njen Laki ne samo razmažen, nego i škrt. Premda se u prvi mah činilo kako je možda previše oštra u osudi mačka, odmah je pojasnila zašto je to zaključila.

Naime, veoma je izbirljiv kad je u pitanju hrana. U njegove posudice vlasnica stavlja mokru hranu, ali gospodin okreće glavom i većinu toga ostavlja. Žao joj je to baciti, pa onda ono što njen izbirljivac neće, skupi i odnese macama koje žive oko njihove zgrade. Kaže, svaki dan miče tu mokru hranu i glumi njegovu služavku. To je dokaz kako je zaista razmažen.

Daje mu, naravno, i suhu hranu. Ni tu ne želi jesti, pa je onda vlasnica skuplja u vrećicu i nosi vani mačkama. Kad je to vidio, počeo je jesti suhu hranu, ali ne iz svoje zdjelice. Ne - taj mačji čudak jede hranu tek onda kad je vlasnica makne iz njegove zdjelice i spremi u vrećicu za druge mace. Osim toga, jednom ga je ulovila kad je skočio s balkona i pojeo hranu koju je ostavila jednoj mački koja živi na ulici - riječ je, pojasnimo, o istoj hrani koja je njemu u zdjelici stajala cijeli dan i prezirno ju je odbio.

- Što mi je činiti ? Žao mi je tih uličnih maca pa bar toliko mogu učiniti da odnesem vodu i njegove granule koje svako malo mijenjam - upitala je vlasnica članove grupe koja okuplja ljubitelje mačaka.

Dobila je mnoge savjete: od toga da na balkon postavi mrežu, kako on ne bi išao vani, pa do toga da dovede neku drugu macu da pojede iz njegove zdjelice, kako bi i sam to počeo raditi. Mnogi su joj rekli kako su i njihove mačke ljubomore, te da su ih jednako razmazili, pa da zapravo nema puno toga što se može napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:55