ODLIČNA IDEJA

Hrvatska ima most za mačke! Nije baš grandiozan, ali je svakako - funkcionalan!

Ulicu nećemo otkrivati, ali recimo samo da je toliko uska da je između dva susjedna krova zgrada bilo lako postaviti dasku

 Zadarski.hr

Uska ulica, malo prolaznika i jedan most. Most za mačke. Vjerojatno se pitate gdje je to snimljeno, a odgovor je jednostavan: u zadarskom Varošu, piše Zadarski.

Ulicu namjerno nećemo otkrivati, ali recimo samo da je ona jedna od najužih u Gradu, toliko uska da je između dva susjedna krova trošnih zgrada bilo lako postaviti jednu široku dasku i tako napraviti visinski prijelaz za mačke koje se, kažu nam susjedi, vole prošetavati iz jedne u drugu zgradu. Most je dug možda metar i pol, ali je zato aktivan cijeli dan i noć. Služi kako bi se mačke mogle sigurnije prebaciti s jedne zgrade na drugu, što su one odmah shvatile.

Druga zanimljivost na ovim fotografijama je vinova loza s osušenim grožđem na visini od nekih desetak metara. Loza raste u susjednom dvorištu iz šake zemlje, ali se vinula do vrha zgrade i, što je posebno zanimljivo, svake godine rađa.

Ispada da Varoš ima svoju lozu i svoj terroir, još samo fali spretni vinar koji bi od toga mogao napraviti prepoznatljivi vinsku priču, neki vinski brend.

Recimo - "Mačji most".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:18