ŠTO JE TO NJUŠKAWAC?

I psima treba mentalni trening, posebno kada im je dosadno u koroni. Evo kako im probuditi vijuge

Ovaj hrvatski proizvod osmislila je Saša Španović, 30-godišnja apsolventica veterine
Hrvatski Njuškawac
 Saša Španović

Što pokloniti psu koji ima sve?

Na to pitanje odgovor je našla Saša Španović, 30-godišnja apsolventica veterine, najpoznatija po tome što je prva u Hrvatskoj otvorila tvrtku za šetanje i čuvanje pasa.

Kad je krenula u taj pothvat prije pet godina, malo tko je vjerovao da će uspjeti, no ona je u međuvremenu proširila djelatnost, otvorila vrtić za pse, a u svom stanu za najvjernije čovjekove prijatelje organizira i zabave, od rođendanskih partyja, proslava Valentinova, te raznih drugih evenata, a njezini su klijenti i brojne poznate ličnosti.

image
Saša Španović
Biljana Gaurina/Cropix

U skladu s time, osmislila je i igračku Njuškawac, koja istovremeno potiče i fizički i mentalni rad kod pasa.

- Nema više obilazaka mačaka i čuvanja pasa po tjedan, dva jer nitko ne putuje zbog korone, ali i potresa. Razmišljala sam kako ostvariti dodatan prihod da tvrtka normalno nastavi poslovanje jer imam prijavljene ljude i ne želim nikome dati otkaz. Stalno radim i razne evente, rođendane, party za Božić, ili pak za Valentinovo u vrtiću za pse. Nije ovo proizvod koji sam izmislila, on je u svijetu poznat, ali nije kod nas zastupljen - objašnjava Saša.

image
Saša Španović
Neja Markicevic/Cropix

Njuškawac, u kojem "w" stoji jer se jedan od njezinih pasa zove Winner, sastoji se od podloge slične mreži, na kojoj su prišivene brojne trakice od flisa, u koje se ubacuju komadići suhe hrane, poslastice koje pas njuškanjem traži i vadi.

image
Hrvatski Njuškawac
Saša Španović

- Kako su sad svi doma, manje šeću pse, a pas se mora izmoriti, ne samo istrčavajući, već i da nešto radi, da mu se mozak umori. Sat vremena šetnje je kao deset minuta mentalne igre za psa. Doslovno ga tako iscrpi. Naravno, to nije zamjena za šetnju, nego kad vlasnik ne stigne, da mu taj proizvod da se igra, ali i da ga ne gnjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:09